Genel

(Giresun) İlimize gelen Depremzede vatandaşlarımıza ilişkin Sağlık Hizmetleri bilgisi

#bilgi : Giresun İl Sağlık Müdürlüğünden edindiğimiz bilgilere göre ; ” 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi ile ilgili olarak;
06 Mart 2023 tarihi itibari ile; Hastanelerimize toplam 2.563 depremzede vatandaşımız başvuruda bulunmuştur. Başvuruda bulunanlardan 2.492’si polikliniklerde muayene olmuş, toplam 71 kişiye yatış yapılmış, 68 kişi şifa ile taburcu olmuştur. Depremden sonra ilimize gelen gebelerden 7’si ilimizde doğum yapmıştır. Bunlardan 5’i Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH, 1’i Özel Kent Hastanesi ve 1’i Şebinkarahisar Devlet Hastanesinde gerçekleşmiştir. 19 depremzede vatandaşımız Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH ve Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde çeşitli nedenlerle ameliyat edilmiştir. (ortopedi, beyin cerrahi, genel cerrahi, kadın doğum, çocuk cerrahi)
Ayrıca ilimize konaklamak için gelen 3.813 depremzede vatandaşımızın gerekli sağlık kontrolleri tamamlanmıştır.

Müdürlüğümüzde görevli sosyal çalışmacı ve psikologlar tarafından 44 hanede 231 depremzede vatandaşımız ile psikososyal destek amaçlı görüşme yapılarak, yapılan görüşmelerde sosyal iyileştirme, psikoeğitim, bireysel danışmanlık, psikolojik ilkyardım, ihtiyaç tespiti ve yönlendirme çalışmaları yapılmıştır.

Müdürlüğümüz bünyesinde ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri hakkında bilgi alabilmesi amacıyla 0454 2602058 numaralı çağrı merkezimiz 14.02.2023 tarihinde hizmete başlamıştır.
Depremzede vatandaşlarımızın yoğunlukla konakladığı Uygulama Oteli, Seyid Vakkas Yurdu A ve C Bloklarda mesai saatleri içerisinde (haftasonu da dahil) sağlık kontrolleri, ilaç, reçete ihtiyacı ve acil durumlarda müdahale amacıyla 3 hekim ve 3 hemşire görevlendirilmiştir. ‘denildi.

@drmuhammetbulut @giresunism

#giresun #giresunsondakika #deprem #giresunsondakikakazaolay

 

Paylaş

Leave a Reply