Genel

Giresun’da 8 çocuğa Anjiyo işlemi uygulandı ( 28 Ocak 2023)

Giresun İl Sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada ; ” Doğuştan kalp hastalıkları 100 canlı doğumda bir bebekte görülen bir problemdir. Ülkemizde her yıl 15.000 yeni kalp hastası bebek doğmaktadır. Doğuştan kalp hastalığına sahip bebeklerin takip ve tedavisi oldukça önemlidir. Hem çocuk doktorları hem de çocuk kardiyoloji uzmanları bu hastaların takibinde önemli rol oynamaktadır.
İlimizde de doğuştan kalp hastalıklarının takip ve tedavisi Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Bekir Yükcü tarafından yapılmaktadır.
İlimizde sağlık alanında her geçen gün yeni hizmetler eklenmeye devam etmektedir. Bu kapsamda doğuştan kalp hastalıklarının transkateter tedavisi (anjiyo yöntemi ile kalp hastalıklarının düzeltilmesi) için önemli bir adım atılmıştır. Doğuştan kalp hastalıklarına sahip 8 hastamıza 28 Ocak 2023 tarihinde Giresun Eğitim Ve Araştırma Hastaneside anjiyo yapılmıştır. Atriyal septal defekt (kalp odacıkları arasında delik) tanılı 3 hasta ile patent duktus arteriyosus (büyük damarlar arası açıklık) tanılı 5 hastaya delik kapatılma işlemi gerçekleştirilmiştir. İşlemler sonrası kontrolleri yapılan hastalar sağlıklı bir şekilde evlerine taburcu edildi.
Anjiyo işlemlerinde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Bekir Yükcü, Prof. Dr. Alper Güzeltaş, Doç. Dr. Taner Kasar, Doç. Dr. Zeki Yüksel Günaydın, Anestezi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Altınbaş ve Anjio Hemşiresi Musa Turgut görev aldı.

Giresun İl Sağlık müdürlüğü

Paylaş

Leave a Reply